Kärpät Alumni hyväntekeväisyysilta 2.2. Ihkussa

Kärpät Alumni hyväntekeväisyysilta 2.2. Ihkussa

Ihku ja Kärpät Alumni järjestävät yhdessä hyväntekeväisyysillan lasten harrastamisen hyväksi.


 

Alumnin tukisäätiön taustalla toimiva yhdistys on perustettu vuonna 2007. Liiga-Alumni ry, entisten pelaajien yhdistys, jonka tarkoituksena on saada mukaan yhä suurempi joukko entisiä pelaajia omalta osaltaan viemään lajia eteenpäin ja samalla kehittää jääkiekkokulttuuria ja lajin arvostusta. Yhdistyksen toiminnan tavoitteena on myös parantaa harrastamisen mahdollisuuksia kaikille tasapuolisesti.

Lajin harrastaminen on tullut koko ajan yhä kalliimmaksi nuorille jääkiekkoilijoille. Kaikilla ei ole varaa harrastaa lajia. Monet lahjakkaat vähävaraiset nuoret lopettavat jääkiekon pelaamisen hyvin varhain, usein taloudellisten syiden vuoksi. Tämän ongelman poistamiseen entiset pelaajat haluavat myös ottaa osaa ja siksi Liiga-Alumnin yhteyteen on perustettu Alumnin Tukisäätiö, jonka tarkoituksena on erityisesti vähävaraisten nuorten tukeminen ja avustaminen, jotta laji saisi enemmän nuoria sen pariin ja että kaikilla halukkailla olisi mahdollisuus jääkiekon harrastamiseen.

Oulu-rahaston perustaminen tuli viimeistään ajankohtaiseksi, kun Liiga-Alumni ry ja Kärppäyhteisö päättivät järjestää Ouluun hyväntekeväisyystapahtuman syksyllä 2017. Kärpät Alumni yhdistys eli Oulu-rahasto toimii Alumnin Tukisäätiön alla.

Rahaston peruspääoma tuli kahdeksalta perustajajäseneltä, jotka ovat nykyisiä tai jo lopettaneita pelaajia tai muutoin paikallisia kiekkoihmisiä. Perustajajäseniä ovat Lasse Kukkonen, Jussi Jokinen, Matti Pennanen, Ari Hellgren, Pekka Piirala, Juha Juntunen, Juha Joenväärä sekä Jukka Pietilä, joka on myös yhdistyksen puheenjohtaja. Hallitukseen kuuluvat lisäksi elokuusta 2018 alkaen Riitta Paloniemi ja Johanna Heffernan.

Inga Söder ja HemeBand nousevat Ihkun lavalle ja myös lahjoittavat osan palkkiostaan hyväntekeväisyyteen.

Alumnin Tukisäätiön motto on: ”Jääkiekko kuuluu kaikille”. Oulu-rahasto tukee Oulun talousalueella toimivien seurojen lapsia ja nuoria, jotka eivät pystyisi ilman ulkopuolista tukea harrastamaan heille tärkeää lajia.

– Varoja kerätään lasten ja nuorten sekä heidän perheiden tukemiseen. Avustuksia maksetaan seuroille ja seurat kuittaavat kuukausi-/ kausimaksuja annetuista avustuksista, puheenjohtaja Jukka Pietilä kertoo.

Seuraava hyväntekeväisyystempaus järjestetään la 2.2.2019 Ihkussa.

– Ihku lahjoittaa 20% koko illan myynnistä Kärpät Alumnin toimintaan lasten ja nuorten harrastamisen tukemiseen, kertoo hallituksen jäsen ja Ihkun taustalla toimivan Tunturiviihde Oy:n operatiivinen johtaja Riitta Paloniemi.

Nyt on siis mahdollisuus tehdä hyvää juhlimalla! Illan artisteina Ihkussa esiintyvät Inga Söder ja HemeBand, jotka myös lahjoittavat osan palkkiostaan hyväntekeväisyyteen ja talkoisiin osallistuu myös ohjelmatoimisto Sahara Oy.

 

 

Ovet aukeaa klo 21.00
Liput 6€ (sis. eteispalvelumaksun)
K22